HUDPLEIE

22.08.21Vi er ikke alle utdannet hudpleiere eller selvlært fra youtube, og det er helt ok!

Denne posten er for deg som vil lære deg noen basic´s om hudpleie og hvorfor det er viktig.

Let's start with the basics - hva er egentlig hudpleie? Hva betyr det?
"Hudpleie er stell av huden ved for eksempel rengjøring og tilføring av ekstra fuktighet. I tillegg brukes en rekke preparater som med ulike ingredienser kan hindre aldring av huden, redusere rynker og gjenopprette hudens opprinnelige egenskaper."


I løpet av dagen samles det opp smuss, bakterier, støv og annet som sirkulerer rundt i luften. Vi tar oss i ansiktet med hender som ikke er vasket, vi drar genseren over hodet som har samlet på seg støv, kjemikalier fra stoffet og skyllemiddel. Hele tiden utsetter vi huden vår for urenheter som fører til kviser og rynker.

Huden er kroppens største organ, og du har bare en hud for resten av livet, derfor er det viktig å ta vare på den.


Ved å rense huden morgen og kveld vasker vi bort alt av smuss som gjemmer seg i porene våre. Her er hva du kan gjøre for å pleie huden din på best mulig måte uten å måtte tømme lommeboka og bruke en time på badet hver dag.


 1. Rens huden
  Finn ut hvilken type hud du har - normal, fet, tørr, uren, kombo, sensitiv. Deretter finner du en rens som passer til din hudtype. Er du usikker kan du bestille konsultasjon hos meg, både på nett og på plass i salongen, jeg gjør en hudanalyse og gir deg tips på hvilke produkter du kan bruke. Renser du huden med hendende anbefaler jeg å gjøre en dobbel rens, altså rens en gang og skyll bort med rent vann, deretter rens igjen og skyll. Dette for at rensen skal komme så dypt ned i huden som mulig.

 2. Er du interessert i mer premium hudpleie har jeg ett fantastisk apparat for deg som gir deg en dyp rens på 2 minutter. Mer om dette i egen bloggpost her og i Catjas facebookgruppe, ta kontakt for mer informasjon.
 3. Toner
  En pH-balanserende toner balanserer ut hudens pH verdi, den hjelper huden med å tiltrekke seg resten av produktene bedre, du vil få bedre resultater med en toner i rutinen din. Jeg hjelper deg gjerne med å finne riktig toner for din hud.
 4. Serum
  Ett serum kan gjøre mye for deg. Alle serum har ulike behandlingsområder. Noen spesialiserer seg på fukt, andre reparerer cellene for å raskere bli kvitt arr etter acne. Hvilket serum du burde velge kommer derfor ann på hva slags hud du har og hvilke problemer og ønsker du har. Ta kontakt for hjelp.
 5. Øyekrem
  En god øyekrem bør brukes før ansiktskremen, for å beskytte den tynne huden runt øynene. En øyekrem er lettere og spesielt laget for den tynne, skjøre huden. Jeg anbefaler å begynne med øyekrem tidlig, for å motvirke aldringstegn, som poser under øynene og rynker. Det kan også hjelpe mot misfarging som mørke ringer.
 6. Ansiktskrem
  Det finnes både dag- og nattkrem, og allround krem. En dagkrem beskytter huden mot alt den utsettes for ute i den store verden. Sollys, støv, kjemikalier, tørr luft, alt dette påvirker huden negativt. En nattkrem revitaliserer huden mens du sover. Huden din jobber for fullt med å bygge opp og reparere huden på cellenivå. Så mens du sover er huden på jobb. Under natten dytter huden opp stoffer som ikke skal være der, derfor er det viktig å rense huden med en gang du våkner. Ikke bare smøre på et lag med dagkrem for da trekkes alt ned igjen, altså alle onde stoffer som huden har jobbet så hardt med å få ut under natten. En allroundkrem er en krem som kan brukes både dag og natt, perfekt for deg som ikke vil ha en million forskjellige produkter. En ansiktskrem gir huden fukt, balanserer oljene under dagen, beskytter og revitaliserer. Det er viktig å ikke hoppe over kremen, selvom du har fet hud. Du kan ha fet hud men fortsatt være dehydrert, så krem er alltid viktig!

Noen ganger i uken burde du legge til en eller to ekstra produkter; ansiktsmaske og skrubb/peel. Gamle hudceller hoper seg opp og legger seg som et lag utenpå huden, som fører til at produktene ikke trekker ordentlig ned. En skrubb fjerner alle døde hudceller og smuss som en vanlig rens ikke tar. Vær nøye med å finne en rens som passer din hudtype, er du allergisk mot nøtter bør du sjekke om den inneholder nøtter. Bruk helst en finkornet skrubb eller kjemisk peel for å unngå å skade og ripe opp huden.

Utvalget av ansiktsmasker er stort, det finnes utrolig mange forskjellig type masker, det er noe for alle der ute. Noen eksempler er fuktighetsmaske, sheetmaske, peel off maske, dyprens, leiremaske etc. Jeg har et utvalg av noen veldig gode masker og skrubber som passer de aller fleste og som ikke tømmer lommeboka, så ta kontakt med meg for rådgiving og tips på produkter.

OBS husk at noen masker og skrubber kan tørke ut huden så smør alltid huden med en god fuktgivende krem etter skrubb og maske.


Jeg håper dette har hjulpet deg litt på veien mot bedre hud, har du spørsmål eller vil bestille tid for behandling eller hjelp så er det bare å ta kontakt, enten på facebook, sms (+46703772590) eller mail (catjasskinlashes@telia.com)