Hvordan behandle lash extensions

10.07.21Er du ny "in the world of lash extensions" er det ikke alltid lett å vite hvor mye jobb som kreves av deg fra dag til dag, om det passer din livsstil, om det er så enkelt som det virker... Les videre for å finne ut hvordan du behandler vippene dine hjemme for et mer holdbart resultat.

Jeg er ganske sikker på at de aller fleste av oss som har hatt lyst på lash extensions lurer på hvor mye jobb det er mellom behandlingene. Du er absolutt ikke alene om du føler deg usikker.


Hvor mye må du gjøre hver dag for å ta vare på vippene? Hvor lenge holder de? Hvor mye sliter det på dine egne vipper? Lash extensions eller lash lift?


Hvordan bør du ta vare på vippene mellom påfyllinger?

- Dine egne vippers helse; Behandler du vippene dårlig, sliter det på dine egne vipper og de blir tynne og skjøre - som gjør at de vokser dårlig. Øyelokkene kan begynne å klø pga døde hudceller som bygges opp over tid, dersom du ikke renser vippene og børster de hver dag.


- Dine extensions vil holde lengre og se bedre ut mellom påfyllinger.

Extensions som har fått gjennomgå mascara, makeup og andre produkter med olje og andre ting som strip on lashes utenpå dine profesjonelle extensions, ser ikke bra ut og vil ikke holde like lenge.


- Dersom vippene holder lengre kan du gå lengre mellom påfyllinger. Det sparer du både penger og tid på.


Hva bør du gjøre hver dag?

-Unngå å ta på vippene med fingrene dine, spesielt det første døgnet.

-Hold vippene så tørre som mulig de første 24 timene.

-Unngå makeup og hudpleie med olje, være også obs på solkrem og vann om du bader mye i basseng eller hav.

-Rens vippene med vippe-shampo hvertfall 2 ganger i uka, gjerne oftere og spesielt etter bruk av sminke.

-Ikke bruk mascara eller strip lashes!!

-Gi beskjed om du har mistet flere vipper enn vanlig, slik at vi kan sette av mer tid til behandlingen din. Har du færre vipper en normalt vil det ta lengre tid å fylle på.


Påfylling hos meg anbefales hver 3-4 uke. Bestill gjerne ny time samtidig som du betaler for forrige behandling, da unngår du å glemme det og måtte bestille time for ett helt nytt set fordi det gikk for lang tid.


Hva er ikke normalt?

Mye kløe, rødhet og hovne øyelokk er tegn på en allergisk reaksjon. Dette er uvanlig og skjer veldig sjelden, men ta kontakt så fort som mulig om du mistenker en reaksjon.


Det er normalt at man begynner å miste vippene så tidlig som den første uka, men om du mister veldig mange de 3 første dagene tar du kontakt slik at jeg kan få se på vippene dine og finne ut hva som er feil. Det kan være at dine egne vipper er i en periode der de er svake og faller lett av, du kan ha mye olje i ansiktet eller andre årsaker.


Hva er best - lash extensions eller lash lift?

Lash extensions er perfekt både om du ønsker å slippe mascara hver dag, om du vil ha litt mer effekt enn det mascara gir, litt lengre og fyldigere enn dine egne eller kanskje litt mer drama og store vipper.

Du kan få nesten hva du vil og jeg gir deg gjerne en anbefaling utfra hva dine egne vipper kan klare og hva som passer deg.


Lash lift egner seg bedre for deg som er fornøyd med dine egne vipper og kun vil ha litt ekstra "oomf" til de. Lash lift farger og bøyer dine naturlige vipper, mens extensions gir deg flere vipper. Lash lift holder i 6-8 uker.


Sliter det på vippene dine?

Det skal ikke slite mer enn vanlig mascara gjør dersom man gjør det korrekt. En bra vippetekniker vil ikke sette vipper på deg om dine egne ikke kan håndtere det. Du vill ikke få lengre og tyngre vipper enn dine egne klarer.